Ardei umpluti

30/10/2021
Administrator

Ingrediente (2 portii):

• 4 ardei grași medii, 100 g orez integral, 1/2 ceapă mică + 1 ceapă verde, 2 linguri de ulei,
sare, piper, cimbru uscat, 1 morcov, 1 dovlecel mic, 150 g ciuperci proaspete, ½ ardei
kapia, o mâna bună de verdeață (pătrunjel, mărar), 300 ml suc de roșii la sticlă sau cutie


Mod de preparare:

✓ Taiati “capacul” ardeilor si curatati-le semintele

✓ Taiati ceapa marunt, dati morcovul pe razatoare, iar restul legumelor taiati0le cubulete
(exceptie ardeii care urmeaza sa fie umpluti)

✓ Sotati in tigaie legumele cu verdeturi proaspete, intr-o lingura de ulei

✓ Cand acestea sunt usor calite, adaugati orezul sim ai lasati pe foc timp de 3-5 minute pana
se evapora toata apa lasata de legume

✓ Luati amestecul de pe foc si lasati-l la racorit timp de 10-15 minute

✓ Umpleti apoi ardeii si apoi rumeniti-I in tigaie pentru cca 2 minute, inainte de a-I pune la
fiert

✓ Puneti ardeii intr-o oala si turnati peste ei sucul de rosii ammestecat in prealabil cu 500
ml apa si putina sare

✓ Lasati ardeii la fiert pentru cca 45-60 minute, in oala acoperita partial cu capac

✓ Serviti cu iaurt si patrunjel proaspat tocat

Reteta realizata de medicul Nutritionist-dietetician Bianca Iordan.

Comentarii

Nici o postare găsită

Lasa un comentariu
Accesibilitate