​ Glicemia si consumul de apa

26/03/2021
Administrator

Apa inseamna 70% din corpul nostru, totusi, foarte putine persoane realizeaza importanta apei in alimentatie, ajungand rareori sa consume cantitatea zilnica de care organismul lor are nevoie pentru a functiona normal.

  • Beneficile apei
  • Consumul in cantitate mare a apei un semn al hierglicemiei
  • Apa cu zahar mi-a salvat viata
  • Cum influenteaza apa senzorul de glicemie

Apa este o importanta sursa de energie si tine permanent corpul in miscare, aceasta furnizeaza energia electrica si magnetica a fiecarei celule din organism. Cand bei apa separi senzatia de sete de senzatia de foame. Apa intensifica asimilarea elementelor nutritive din alimentele consumate, iar la nivelul fiecarei celule ajuta la patrunderea oxigenului. De asemenea, creste rezistenta persoanei in cauza la efort fizic si intelectual, reduce stresul si anxietatea, reversul este, bineinteles, valabil: bei putina apa, esti mult mai predispus la stres si stari de nervozitate. Apa dilueaza si fluidifica sangele, prevenind trombozarea.

 

Consumul in cantitate mare al apei este una dintre cele mai importante semne ale unui debut de diabet. In momentul in care glicemia creste mai mult de 180 ml/dl incepe sa apara glucoza in utina (glicozuria), astfel ca fiecare molecula de glucoza poate sa traga  dupa ea o cantitate mare de apa. Pe masura ce concentratia glucozei in urina creste va aparea consecutiv un fenomen de accelerare a pierderilor urinare de apa, acesta putand depasi 3 litri/24 ore.

 

De multe ori ne aflam in situatia in care glicemia noastra scade sub nivelul de 70 mg/dl, aici de obicei apar si primele semne ale hipoglicemiei (tremuraturi, nervozitate, ameteala, somnolenta), importante sunt masurile pe care le luam in aceste situatii: cea mai rapida, comoda si la indemana solutie este combinatia dintre apa cu zahar, acesta are un efect rapid, intrucat zaharul are indexul glicemic de 100% iar in combinatie cu apa este absorbit de organism intr-un mod rapid.

 

 

 

Daca corpul nostru nu este destul de hidratat poate avaria functionalitatea senzorului de glicemie, acesta aratand valori ce nu prezinta realitatea, in acest caz, noi trebuie sa luam  masuri pentru a nu pierde senzorul, astfel ca trebuie sa incepem imediat consumul de apa intr-un mod treptat aceasta incepand sa ajute la circulatia sanguina. Apa alcalina scade dimensiunea moleculelor în organism, crescand în acelasi timp  hidratarea.

 

Specialistii spun ca o medie a consumului de apa ar trebui sa fie in jurul valorii de 40 ml/kilocorp/zi. Asta inseamna 2-3 litri de apa, in functie de inaltime si greutate. Pe langa apa, organismul isi ia necesarul de lichide si din alimentatie, insa apa este esentiala.

 

 

Comentarii

Nici o postare găsită

Lasa un comentariu