Tocanita marocana de linte

30/10/2021
Administrator

Ingrediente (3 portii):
• 250 g linte verde uscata, 1 ceapă medie, o rosie mare , 2 căţei de usturoi, 1 lingură bulion, 1
linguriţă turmeric, 1 frunză de dafin, 1 cană supă de legume/apă, 2 linguri ulei de măsline


Mod de preparare:

✓ Călim ceapa în ulei cu ½ ceaşcă de apă şi lăsăm la foc mic până se evaporă apa. Adăugăm
sucul de roşii, roşia tăiata cuburi şi căţeii de usturoi zdrobiţi.

✓ Continuăm să călim la foc mic 1-2 minute, apoi adăugăm lintea şi turmericul.

✓ Acoperim cu supă(apă), adăugăm dafinul ți chimenul şi fierbem până scade şi capătă
consistenţa dorită.

✓ Luăm de pe foc, adăugăm pătrunjel verde tocat şi servim imediat

Reteta realizata de medicul Nutritionist-dietetician Bianca Iordan.

Comentarii

Nici o postare găsită

Lasa un comentariu
Accesibilitate